Det är aldrig tråkigt att gå till jobbet tack vare stämningen och glädjen på kontoret!

Läs mer om Mathilda och hennes roll som kundansvarig på Framtiden och varför hon rekommenderar andra att söka hit.

Vad är det bästa med att jobba på Framtiden?
Det finns mycket som är bra med Framtiden; cheferna, möjligheten att utvecklas, kunderna, utmaningarna, förmånerna som anställd och mycket, mycket mer.
Det bästa är dock kollegorna! Detta lägger självklart grunden till vår framgång och att vi är så fantastiskt duktiga på det vi gör.

När och hur startade din resa på Framtiden?
Min resa startade i februari 2016 när jag bestämde mig för att hitta nya utmaningar och flytta till Stockholm. Efter första intervjun var jag såld, här vill jag stanna kvar!

Vad är det bästa med dina kollegor?
Framförallt är det att alla verkligen bidrar till att hålla stämningen på topp hela tiden. Att alla står bakom och stöttar varandra vid motgångar, och att alla hyllar och firar tillsamans vid framgångar. Det är aldrig tråkigt att gå till jobbet tack vare stämningen och glädjen på kontoret!

Vad är viktigt för att man ska trivas på en arbetsplats?
Att cheferna ser varje individ och har de rätta verktygen för att stötta och inspirera. Viktigt för mig är även att ha möjlighet att påverka och bli hörd, kollegorna såklart (!) samt att vi har de verktyg och redskap vi behöver för att lyckas!

Varför skulle du rekommendera andra att söka rollen som kundansvarig?
Om man vill jobba med ett av Sveriges roligaste och mest utvecklade arbete tycker jag absolut att man ska söka sig hit. Jag älskar min roll på grund av friheten, ansvaret, målen och självklart kunderna. Det är även spännande, lärorikt och framförallt väldigt roligt. Därför kan jag varmt rekommendera Framtiden och rollen som kundansvarig.

På framtiden.com använder vi kakor (cookies) för att vår webbplats ska fungera på bästa sätt.
Genom att fortsätta använda webbplatsen godkänner du att vi använder dem. Läs mer om cookies